WEBKAARTEN MET TAILORMAP

Met Tailormap heb je hét opensource publicatieplatform voor kaarten in handen. Maak snel en eenvoudig webkaarten van al die WMS-services van je eigen organisatie of daarbuiten. In deze training leer je hoe je dat snel en zorgvuldig doet.

In een dag brengen we je de basis bij: viewers maken, data laden, tot en met de basis van beveiliging van viewers. En natuurlijk vergeten we je niet een hele berg tips & tricks mee te geven, zodat je je eigen kaarten ook in Tailormap kan serveren.

Tailormap 11 is een compleet nieuwe versie van Tailormap (dat op zijn beurt de opvolger was van Flamingo). In 2024 verzorgen we deze introductietraining in op aanvraag.

Interesse? Neem even contact op.

LEERDOELEN

PRAKTISCHE INFORMATIE

Na deze training kan je zelf in Tailormap viewers aanmaken, waarin je data uit services van de eigen organisatie én anderen (zoals PDOK) gecombineerd aanbiedt.

DOELGROEP EN INHOUD

Deze training is bedoeld voor gebruikers van Tailormap, en zij die dat willen gaan gebruiken: databeheerders, functioneel beheerders en medewerkers in andere rollen die kaarten willen publiceren op websites.

Deze training focust op het maken van webviewers van OGC-services (WMS en WFS). Hierbij komt onder andere aan de orde:

  • Een Tailormap viewer configureren
  • Data uit externe services (PDOK!) presenteren
  • Data uit eigen services presenteren
  • De attributentabel laden en configureren
  • Wachtwoordbeveiligde viewers configureren

En de deelnemers krijgen inzicht in:

  • De onderlinge samenhang van de componenten (stack) van Tailormap: PostGIS, GeoServer, OpenLayers, Tailormap
  • De mogelijkheden van visualisaties in een webomgeving

NAZORG

Heeft u na afloop van deze training nog behoefte aan ondersteuning door één van de docenten, om bij voorbeeld te helpen met de praktische zaken op de werkplek zelf? Dat kan natuurlijk. De kosten hiervoor bedragen 960 euro exclusief BTW.

Webkaarten met Tailormap is een nieuwe training, gebaseerd op de nieuwe Tailormap 11. Deze training wordt gestart op basis van inschrijvende deelnemers.

Het is ook mogelijk deze cursus in-company te organiseren (online of on-site). Juist voor teams van meer dan drie personen die met Tailormap aan de slag willen is dat een zeer effectieve optie. U kunt hiervoor contact opnemen met de receptie.

KOSTEN EN INSCHRIJVEN

Webkaarten met Tailormap is een ééndaagse training. De kosten bedragen 550 euro exclusief BTW per deelnemer.

Bij boeking tot uiterlijk zes weken voor aanvang van de training (vroegboekprijs) wordt 500 euro exclusief BTW in rekening gebracht.

Dit bedrag is inclusief alle lesmateriaal, gebruik computers en benodigde software, lunches, koffie en thee. Inschrijven kan via het inschrijfformulier van de Geo Academie, zie de knop onder aan de pagina.

INCOMPANY

Het is ook mogelijk deze training incompany te organiseren. In dat geval bedragen de kosten 1675 euro.

  • Toeslag tweede trainer (bij groepen vanaf 7 deelnemers): 960 euro
  • Toeslag GeoFort als leslocatie: 300 euro

Alle prijzen zijn exclusief BTW.

Ruimte om te leren.

Sinds de oprichting is dat de kern van de Geo Academie. Al meer dan tien jaar vullen we die spreuk in met passie, bevlogenheid, humor én een grote dosis vakkennis en ervaring.

Postadres: Geo Academie, Pieterstraat 23, 2611 CT  Delft

Leslocatie: GeoFort, Nieuwe Steeg 74, 4171 KG Herwijnen

receptie@geo-academie.nl

Receptie: 06 – 2816 7631


Geo Academie