INTRODUCTIE QGIS

Wil je aan de slag met QGIS? En ben je geen doorgewinterde GIS-professional, maar wil je wel zien wat je met QGIS kan, en er direct mee aan de gang? Dan is deze introductietraining voor jou bedoeld! Het hele team laten kennismaken met QGIS? Dat kan natuurlijk ook, we doen dit graag in-company.

In één dag brengen we je de basis bij: data visualiseren op zo’n manier, dat er mooie kaarten uitkomen. En natuurlijk vergeten we je niet een hele berg tips & tricks mee te geven, zodat je direct grote stappen met QGIS kan maken.

Introductie QGIS staat weer gepland voor 1 december 2021.

LEERDOELEN

PRAKTISCHE INFORMATIE

Na deze trainingdag kan je direct aan de slag met QGIS. Je gaat gestructureerd met de verschillende gereedschappen aan de slag en leert zo én de juiste knoppen te vinden, én waarom dat de juiste knoppen zijn.

DOELGROEP EN INHOUD

Deze training is bedoeld voor beginnende en minder gevorderde QGIS-gebruikers. In deze training staat het aan de slag gaan met QGIS centraal.

  • Data inlezen
  • Op de juiste manier werken met PDOK services
  • Beter werken met de BGT, BAG* en bestemmingsplannen
  • Datasets mooi weergeven met behulp van de ingebouwde symbolensets
  • Maken van kaarten

*Jargontoelichting voor hen die niet in of met de publieke sector werken: PDOK staat voor Publieke Dienstverkening Op de Kaart en bevat een groot aantal landsdekkende ruimtelijke datasets. De BGT en BAG zijn basisregistraties, respectievelijk de Basisregistratie Grootschalige Topografie (een zeer gedetailleerd kaartbestand) en de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (een dataset met onder andere alle gebouwen in Nederland en hun adressen).

NAZORG

Heeft u na afloop van deze training nog behoefte aan ondersteuning door één van de docenten, om bij voorbeeld te helpen met de praktische zaken op de werkplek zelf? Dat kan natuurlijk. De kosten hiervoor bedragen 960 euro exclusief BTW.

Introductie GIS met QGIS is vanwege de Corona situatie enige tijd niet ingepland geweest als inschrijftraining. In september 2021 is de eerste on-site training weer gegeven, op 1 december is de volgende.

Het is ook mogelijk deze cursus in-company te organiseren (online of on-site). Juist voor teams van meer dan drie personen die met QGIS aan de slag willen is dat een zeer effectieve optie. U kunt hiervoor contact opnemen met de receptie.

KOSTEN EN INSCHRIJVEN

Introductie GIS met QGIS is een ééndaagse training. De kosten bedragen 500 euro exclusief BTW per deelnemer bij boeking tot uiterlijk zes weken voor aanvang van de training (vroegboekprijs). Last-minutes (afhankelijk van de beschikbaarheid) wordt 550 euro exclusief BTW in rekening gebracht. Dit bedrag is inclusief alle lesmateriaal, gebruik computers en benodigde software, lunches, koffie en thee. Inschrijven kan via het inschrijfformulier van de Geo Academie.

Inschrijven voor deze training kan via het inschrijfformulier van de Geo Academie, zie de knop onder aan de pagina.

INCOMPANY

Het is ook mogelijk deze training incompany te organiseren. In dat geval bedragen de kosten 1550 euro.

  • Toeslag tweede trainer (bij groepen vanaf 7 deelnemers): 800 euro
  • Toeslag GeoFort als leslocatie: 200 euro

Alle prijzen zijn exclusief BTW.

Ruimte om te leren.

Sinds de oprichting is dat de kern van de Stichting Geo Academie. Al meer dan tien jaar vullen we die spreuk in met passie, bevlogenheid, humor én een grote dosis vakkennis en ervaring.

Postadres: Stichting Geo Academie, Pieterstraat 23, 2611 CT Delft

Leslocatie: GeoFort, Nieuwe Steeg 74, 4171 KG Herwijnen

receptie@geo-academie.nl

Receptie: 030 – 789 0362


Geo Academie