WEBKAARTEN MET TAILORMAP

Met Tailormap (de opvolger van het veelgebruikte Flamingo) heb je hét opensource publicatieplatform voor kaarten in handen. Weg met die halve oplossingen! Je opgemaakte kaartlagen uit QGIS gaan zó de website op. In deze training leer je hoe je dat snel en zorgvuldig doet.

In twee dagen brengen we je de basis bij: viewers maken, data laden, styling organiseren. En natuurlijk vergeten we je niet een hele berg tips & tricks mee te geven, zodat je je eigen kaarten ook in Tailormap kan serveren.

Tailormap wordt op dit moment compleet geüpgrade. Webkaarten met Tailormap wordt daarom weer gegeven in het voorjaar van 2023 (met de nieuwe versie!). Neem bij belangstelling contact op voor details, dat maakt het plannen makkelijker.

LEERDOELEN

PRAKTISCHE INFORMATIE

Na deze training kan je zelf in Tailormap viewers aanmaken, waarin je eigen data en data uit services van anderen (zoals PDOK) gecombineerd aanbiedt.

DOELGROEP EN INHOUD

Deze training is bedoeld voor gebruikers van Tailormap, en zij die dat willen gaan gebruiken: databeheerders, functioneel beheerders en medewerkers in andere rollen die kaarten willen publiceren op websites.

Deze training geeft aandacht aan het hele proces, van data tot viewer. Hierbij komen onder andere aan de orde:

  • Een Tailormap viewer configureren
  • Data uit externe services (PDOK!) presenteren
  • Data uit eigen bronnen (PostGIS, shapefiles) met eigen opmaak presenteren

En de deelnemers krijgen inzicht in:

  • De onderlinge samenhang van de componenten (stack) van Tailormap: PostGIS, GeoServer, OpenLayers, Tailormap
  • De mogelijkheden van visualisaties in een webomgeving

NAZORG

Heeft u na afloop van deze training nog behoefte aan ondersteuning door één van de docenten, om bij voorbeeld te helpen met de praktische zaken op de werkplek zelf? Dat kan natuurlijk. De kosten hiervoor bedragen 960 euro exclusief BTW.

Webkaarten met Tailormap is een nieuwe training. December 2021 is deze voor het eerst op de leslocatie GeoFort aangeboden.

Het is ook mogelijk deze cursus in-company te organiseren (online of on-site). Juist voor teams van meer dan drie personen die met Tailormap aan de slag willen is dat een zeer effectieve optie. U kunt hiervoor contact opnemen met de receptie.

KOSTEN EN INSCHRIJVEN

Webkaarten met Tailormap is een tweedaagse training. De kosten bedragen 1000 euro exclusief BTW per deelnemer bij boeking tot uiterlijk zes weken voor aanvang van de training (vroegboekprijs). Last-minutes (afhankelijk van de beschikbaarheid) wordt 1050 euro exclusief BTW in rekening gebracht. Dit bedrag is inclusief alle lesmateriaal, gebruik computers en benodigde software, lunches, koffie en thee. Inschrijven kan via het inschrijfformulier van de Geo Academie.

Inschrijven voor deze training kan via het inschrijfformulier van de Geo Academie, zie de knop onder aan de pagina.

INCOMPANY

Het is ook mogelijk deze training incompany te organiseren. In dat geval bedragen de kosten 3180 euro.

  • Toeslag tweede trainer (bij groepen vanaf 7 deelnemers): 840 euro
  • Toeslag GeoFort als leslocatie: 300 euro

Alle prijzen zijn exclusief BTW.

Ruimte om te leren.

Sinds de oprichting is dat de kern van de Stichting Geo Academie. Al meer dan tien jaar vullen we die spreuk in met passie, bevlogenheid, humor én een grote dosis vakkennis en ervaring.

Postadres: Stichting Geo Academie, Pieterstraat 23, 2611 CT Delft

Leslocatie: GeoFort, Nieuwe Steeg 74, 4171 KG Herwijnen

receptie@geo-academie.nl

Receptie: 030 – 789 0362


Geo Academie