Trainingen in opensource-GIS

De Geo Academie organiseert trainingen in het gebruik van opensource-GIS. We zijn al jaren fan van de openGIS producten zoals QGIS, PostGIS, GeoServer, en nog veel meer. Tegelijk zijn we geen verkopers van deze software (dat heb je zo met open source). Wat we daarmee bedoelen, is dat we laten zien wat de sterke punten zijn, maar ook aangeven wat je er beter niet mee kan doen. En we zijn blij om te kunnen zeggen dat we dat laatste steeds minder zeggen… Het is gewoon topkwaliteit.

Dat fan zijn uit zich ook in hoe we in de openGIS-wereld staan. De Geo Academie steunt al jarenlang OSGeoNL, zowel met een jaarlijkse sponsorbijdrage, als met het helpen organiseren van evenementen zoals de FOSS4GNL. Daarnaast is Erik ook mede-oprichter  van de QGIS Gebruikersvereninging in Nederland, en chartermember van OSGeo.Org. Vanuit het QGIS project mag de Geo Academie ook officiële QGIS trainingscertificaten uitreiken aan cursisten. Daar zijn we best trots op, in Nederland mogen naast de Geo Academie alleen het IHE Delft en zusterbedrijf LandGoed dat…

Voor u betekent dat dat de trainingen gegeven worden door senior professionals, die hun vak verstaan, de stof goed over kunnen brengen, en het leuk vinden als je bij een training een eigen probleem meeneemt. Sterker, dat laatste wordt actief aangemoedigd. Want het belangrijkste is dat u goed leert werken met de software in uw eigen werkomgeving. Het uitgangspunt hierbij is: “Het is uw training, niet de onze“.

Actuele trainingsinfo (bijgewerkt eind mei 2020)

Op dit moment worden trainingen op aanvraag aangeboden, grotendeels online, maar op aanvraag (en als verantwoord) ook op locatie. Na de zomer wordt weer voorzichtig gestart met inschrijftrainingen op de leslocatie GeoFort. Als eerste is GISsen met PostGIS gepland, dit wordt eind september (definitieve data volgen begin juni). Daarna volgen ook de QGIS-trainingen weer.

Voor meer informatie, bel of mail met Erik Meerburg.