SLD in a Day

In één dag wordt je niet alleen helemaal bijgepraat over de ins en outs van SLD’s, je gaat er natuurlijk ook mee werken. Creëren en consumeren, je doet het allebei op deze dag. Deze open specificatie van het Open Geospatial Consortium voor het beschrijven van een cartografische visualisatie wordt in de praktijk steeds meer toegepast. Tijd om er meer van te weten te komen!

SLD in a Day

Leerdoelen

Deelnemers kunnen na het volgen van deze eendaagse cursus zelf een topografische of thematische kaart online publiceren met behulp van Styled Layer Descriptor bestanden, beter bekend als SLD’s. Ook hebben de deelnemers voldoende kennis opgedaan om het uitbesteden hiervan als deskundige te begeleiden. Op het gebied van webmaps weten de deelnemers wat de belangrijkste thematische kaarttypen zijn en hoe deze effectief toe te passen. Ook kunnen zij een afweging maken welke manier van het maken van SLD-bestanden het beste aansluit bij de bestaande werkprocessen.

Inhoud

  • Grafische variabelen en thematische kaarttypen
  • Opbouw van een kaart
  • Conceptueel: hoe werken SLD’s?
  • SLD’s in webservices
  • Maken van SLD’s vanuit QGIS
  • Handmatig aanpassen en maken van SLD’s
  • Programmatisch genereren van SLD’s

Na een introductie in de materie aan de hand van enkele korte, interactieve presentaties, maken de deelnemers op basis van verschillende databronnen meerdere webmaps. Hierbij maken zij gebruik van zowel een desktop- als een webGIS omgeving. Aan de hand van verschillende werkprocessen leren de deelnemers een fijne kneepjes van het cartografisch visualisatieproces

Voor wie?

De cursusdag is bedoeld voor mensen hun eigen webmaps willen visualiseren en de cartografie van externe WMS-services naar hun hand willen zetten.

Startdata

SLD in a Day staat op dit moment nog niet ingepland. Het vormt een van de lesdagen van de tiendaagse opleiding Kwaliteit in geowebservices, die ook als zelfstandig eendaagse cursus is te volgen. Het is ook mogelijk deze cursus in-house te organiseren. U kunt hiervoor contact opnemen met Erik Meerburg.

Kosten en inschrijven

SLD in a Day is, zoals de titel al zegt, een eendaagse cursus. De kosten voor deze cursus bedragen 500 euro, BTW-vrij. Dit bedrag is inclusief lesmateriaal, lunches, koffie en thee. Inschrijven kan via het inschrijfformulier van de Geo Academie