Trainingen in opensource-GIS

De Geo Academie organiseert trainingen in het gebruik van opensource-GIS. We zijn al jaren fan van de openGIS producten zoals QGIS, PostGIS, GeoServer, en nog veel meer. Tegelijk zijn we geen verkopers van deze software (dat heb je zo met open source). Wat we daarmee bedoelen, is dat we laten zien wat de sterke punten zijn, maar ook aangeven wat je er beter niet mee kan doen. En we zijn blij om te kunnen zeggen dat we dat laatste steeds minder zeggen… Het is gewoon topkwaliteit.

Dat fan zijn uit zich ook in hoe we in de openGIS-wereld staan. De Geo Academie steunt al jarenlang OSGeoNL, zowel met een jaarlijkse sponsorbijdrage, als met het helpen organiseren van evenementen zoals de FOSS4GNL. Daarnaast is Erik ook mede-oprichter  van de QGIS Gebruikersvereninging in Nederland, en chartermember van OSGeo.Org. Vanuit het QGIS project mag de Geo Academie ook officiële QGIS trainingscertificaten uitreiken aan cursisten. Daar zijn we best trots op, in Nederland mogen naast de Geo Academie alleen het IHE Delft en zusterbedrijf LandGoed dat…

Voor u betekent dat dat de trainingen gegeven worden door senior professionals, die hun vak verstaan, de stof goed over kunnen brengen, en het leuk vinden als je bij een training een eigen probleem meeneemt. Sterker, dat laatste wordt actief aangemoedigd. Want het belangrijkste is dat u goed leert werken met de software in uw eigen werkomgeving. Het uitgangspunt hierbij is: “Het is uw training, niet de onze“.

Actuele trainingsinfo (bijgewerkt eind mei 2020)

Op dit moment worden trainingen op aanvraag aangeboden, grotendeels online, maar op aanvraag (en als verantwoord) ook op locatie. Na de zomer wordt weer voorzichtig gestart met inschrijftrainingen op de leslocatie GeoFort. Als eerste is GISsen met PostGIS gepland, dit wordt eind september (definitieve data volgen begin juni). Daarna volgen ook de QGIS-trainingen weer.

Voor meer informatie, bel of mail met Erik Meerburg.

 

GISsen met PostGIS

Logo_square_postgisEen driedaagse gebruikerstraining voor PostGIS. U leert PostGIS niet allleen gebruiken als opslagmedium: juist ook de analysemogelijkheden van dit pakket zijn enorm! Door een degelijke introductie in (ruimtelijke) SQL worden uw GIS-vaardigheden stevig uitgebreid. Gestructureerd, herhaalbaar en razendsnel: dat is GISsen in PostGIS.

[lees verder...]

Introductie GIS met QGIS

qgis-logo_anita02Wil je aan de slag met QGIS? En ben je geen doorgewinterde GIS-professional, maar wil je wel zien wat je met QGIS kan, en er direct mee aan de gang? Dan is deze introductietraining voor jou bedoeld! Het hele team laten kennismaken met QGIS? Dat kan natuurlijk ook, we doen dit graag in-company.

[lees verder...]

Productief met QGIS

qgis-logo_anita02

De QGIS training voor mensen die wél al met GIS werken, en dat nu met QGIS willen gaan doen. In deze tweedaagse training leer je snel de belangrijkste elementen van QGIS.
Deze training is ook bij uitstek geschikt om incompany te organiseren: door de ervaring en flexibiliteit van de docenten leert uw team hoe QGIS het beste in te zetten in het werk.

[lees verder...]

Korte cursussen en trainingen

De Geo Academie biedt korte cursussen, workshops en trainingen aan, allemaal met een duidelijke focus op het goed leren gebruiken van geo-informatie: voor medewerker en manager, cartograaf en kader, tekenaar en tekenbevoegde, hier vind je het allemaal.

Op zoek naar een training op het gebied van opensource-geosoftware? Dan is de Geo Academie de eerste keuze voor het Nederlands taalgebied. Trainingen in QGIS, PostGIS en GeoServer worden standaard aangeboden, voor andere pakketten is maatwerk vaak mogelijk.

Een aangepast cursusprogramma voor een specifieke groep? Of met het eigen team een bepaalde training volgen? Ook voor maatwerk en incompany-trainingen is de Geo Academie het juiste adres.