LandGoed en de Geo Academie

Afgelopen april is LandGoed opgericht. Een bedrijf dat zich volledig richt op het ondersteunen van opensource-GIS. En die ondersteuning, die pakt LandGoed bijzonder serieus op… Implementatie, helpdesk, trainingen, maatwerk, consultancy, hosting, en waar nodig handjes in de uitvoering. En als het wenselijk is: volledige ontzorging.

Wie zijn LandGoed?

LandGoed is opgezet door twee vertrouwde gezichten uit de Geo Academie: Marco Duiker en Erik Meerburg. Samen hebben zij het beeld dat opensource-GIS kwalitatief bijzonder goede producten kent, die het verdienen om professioneler ondersteund te worden. Want dat stukje van de puzzel miste nog een beetje: een partij die de software netjes verpakt komt brengen, helpt het uit te pakken en te installeren, integratie met andere software organiseert en realiseert, eventueel een stukje maatwerk levert, en… bij wie je een degelijk onderhoudscontract kan afsluiten.

Daarnaast worden beheerders verder geholpen met trainingen, een helpdesk en desgewenst on-site support. En uiteraard krijgen gebruikers diezelfde faciliteiten aangeboden. Kortom, LandGoed is de partner die gebruikers van opensource-GIS continu begeleidt.

LandGoed

Vanuit dat perspectief is het ook volkomen logisch dat de trainingen in het gebruik van opensource-GIS, zoals de Geo Academie die vanaf 2013 aan heeft geboden, worden overgeheveld naar LandGoed. Daar hoort het thuis, en dat voelt goed.

De Geo Academie ondersteunt gebruikers van geo-informatie de komende jaren gewoon nog met de opleidingen: de Vakopleiding GIS, Geodatavisualisatie en Kwaliteit in geowebservices. Hierin staat de kennis centraal, en die is in principe platform- en softwareonafhankelijk. Nou ja, ook hierbij wordt veel opensource-GIS gebruikt natuurlijk (het zijn immers hele goede producten) maar je kan deze opleidingen nog altijd ook met andere software doen. Zeker de moeite waard als je in het werk de spullen van een specifieke leverancier gebruikt, en je de algemene kennis die je opdoet wilt uitwerken en gebruiken op dat platform.

Oh, en als je een training wilt volgen? je kan ze op deze site nog steeds vinden (onder het menu trainingen), en als je de juiste gevonden hebt verwijzen we je door naar de LandGoed website. En je kan natuurlijk zelf ook direct kijken naar de pagina met LandGoed trainingen!

Vragen?

Je kan altijd contact opnemen met Erik Meerburg. Zijn telefoonnummer is onveranderd 06 – 2816 7631. En wellicht vergist hij zich niet en neemt op met: LandGoed, met Erik Meerburg, goedemorgen!