Introductie GIS met QGIS

qgis-logo_anita02Wil je aan de slag met QGIS? En ben je geen doorgewinterde GIS-professional, maar wil je wel zien wat je met QGIS kan, en er direct mee aan de gang? Dan is deze introductietraining voor jou bedoeld! Het hele team laten kennismaken met QGIS? Dat kan natuurlijk ook, we doen dit graag in-company.


In één dag brengen we je de basis bij: data visualiseren op zo’n manier, dat er mooie kaarten uitkomen. En natuurlijk vergeten we je niet een hele berg tips & tricks mee te geven, zodat je direct grote stappen met QGIS kan maken.

Leerdoelen

Na deze trainingdag kan je direct aan de slag met QGIS-NL. Je gaat gestructureerd met de verschillende gereedschappen aan de slag en leert zo én de juiste knoppen te vinden, én waarom dat de juiste knoppen zijn.

Doelgroep en inhoud

Deze training is bedoeld voor beginnende en minder gevorderde QGIS-gebruikers. In deze training staat het aan de slag gaan met QGIS centraal.

  • Data inlezen
  • Op de juiste manier werken met PDOK services
  • Beter werken met de BGT, BAG* en bestemmingsplannen
  • Datasets mooi weergeven met behulp van de ingebouwde symbolensets
  • Maken van kaarten

*Jargontoelichting voor hen die niet in of met de publieke sector werken: PDOK staat voor Publieke Dienstverkening Op de Kaart en bevat een groot aantal landsdekkende ruimtelijke datasets. De BGT en BAG zijn basisregistraties, respectievelijk de Basisregistratie Grootschalige Topografie (een zeer gedetailleerd kaartbestand) en de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (een dataset met onder andere alle gebouwen in Nederland en hun adressen).

Startdata

Productief met QGIS is vanwege de Corona situatie nu niet ingepland als inschrijftraining. Het is mogelijk deze cursus in-company te organiseren. U kunt hiervoor contact opnemen met Erik Meerburg. Ook als u interesse heeft deze training snel weer te volgen als dat mogelijk is, kunt u uw interesse kenbaar maken aan Erik Meerburg.

Duur van de opleiding, kosten en inschrijving

Introductie LandGoed QGIS-NL is een ééndaagse training. De kosten bedragen 500 euro exclusief BTW per deelnemer bij boeking tot uiterlijk zes weken voor aanvang van de training (vroegboekprijs). Last-minutes (afhankelijk van de beschikbaarheid) wordt 550 euro exclusief BTW in rekening gebracht. Dit bedrag is inclusief alle lesmateriaal, gebruik computers en benodigde software, lunches, koffie en thee. Inschrijven kan via het inschrijfformulier van de Geo Academie.

Incompanytraining

Het is ook mogelijk deze training incompany te organiseren. In dat geval bedragen de kosten 1550 euro.

  • Toeslag tweede trainer (bij groepen vanaf 7 deelnemers): 800euro
  • Toeslag GeoFort als leslocatie: 200 euro

Alle prijzen zijn exclusief BTW.