Introductie GIS met QGIS (26 juni 2019)

qgis-logo_anita02Wil je aan de slag met QGIS? En ben je geen doorgewinterde GIS-professional, maar wil je wel zien wat je met QGIS kan, en er direct mee aan de gang? Dan is deze introductietraining voor jou bedoeld!

In één dag brengen we je de basis bij: data visualiseren op zo’n manier, dat er mooie kaarten uitkomen. En natuurlijk vergeten we je niet een hele berg tips & tricks mee te geven, zodat je direct grote stappen met QGIS kan maken.

Deze training wordt uiteraard op de vaste leslocatie GeoFort verzorgd, maar naar wens ook incompany op een locatie naar eigen voorkeur. We komen graag langs!

Leerdoelen

Deze training helpt de deelnemer aan de slag te gaan met QGIS, ook als hij of zij nog geen eerdere GIS-ervaring heeft. Dit wordt bereikt door een combinatie van theorie- en praktijkles, in de vorm van presentaties en oefeningen: we zetten samen de eerste goed begeleide stappen.

Inhoud

In de QGIS introductietraining komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Data inlezen
  • Gebruik maken van opendatabronnen zoals PDOK
  • Data visualiseren en opmaken
  • Gegevens combineren
  • Maken van kaarten

Startdata

Introductie GIS met QGIS staat als eerste moment gepland voor woensdag 26 juni 2019. Het is ook mogelijk deze cursus in-house te organiseren, of als groep op GeoFort. U kunt hiervoor contact opnemen met Erik Meerburg.

Duur van de opleiding, kosten en inschrijving

Introductie GIS met QGIS is een ééndaagse introductietraining. De kosten voor deze training bedragen 500 euro, BTW-vrij, bij boeking tot uiterlijk zes weken voor aanvang van de training (vroegboekprijs). Last-minutes (afhankelijk van de beschikbaarheid) wordt 550 euro BTW-vrij in rekening gebracht. Dit bedrag is inclusief alle lesmateriaal, gebruik computers en benodigde software, lunches, koffie en thee. Inschrijven kan via het inschrijfformulier van de Geo Academie.