Introductie GeoServer (23 mei 2019)

10256407GeoServer heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de meestgebruikte programma’s waarmee geografische webservices worden geserveerd. De grote kracht is, naast uiteraard een zeer goede ondersteuning van de OGC-standaarden, de gebruiksvriendelijke webinterface. Dat maakt dat juist ook heel veel geo-mensen er makkelijk mee kunnen werken: geen developerskills nodig!

Leerdoelen

In deze ééndaagse introductietraining leer je snel aan het werk gaan met GeoServer. Aan het eind van deze dag kan je probleemloos je eigen webservices op het internet publiceren.

Inhoud

  • werken op een server
  • databronnen koppelen: shapefiles, PostGIS
  • de begrippen: stores, sources, layers, groups…
  • WMS en WFS services lanceren
  • Basis opmaak met SLD’s

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor hen die in één dag de belangrijkste onderdelen van het werken met GeoServer willen leren.

Data

Deze dag wordt op 23 mei 2019 weer verzorgd. Deze keer op een afwijkende locatie: de brandweerkazerne in Ede. Deze trainingsdag vormt ook de tweede lesdag van de tiendaagse opleiding Kwaliteit in geowebservices. Het is ook mogelijk deze cursus in-house te organiseren. U kunt hiervoor contact opnemen met Erik Meerburg.

Kosten en inschrijven

Introductie GeoServer is een eendaagse cursus. De kosten voor deze cursus bedragen 500 euro, BTW-vrij. Dit bedrag is inclusief lesmateriaal, lunches, koffie en thee. Inschrijven kan via het inschrijfformulier van de Geo Academie.