Contact

Postadres:
Stichting Geo Academie
Pieterstraat 23
2611 CT Delft

Leslocatie:
GeoFort
Nieuwe Steeg 74
4171 KG Herwijnen

email:
info@geo-academie.nl

telefoon:
06-28167631 (Erik Meerburg)

Inschrijven nieuwsbrief: ik blijf graag op de hoogte!

* indicates required
Over de Geo Academie

De Geo Academie biedt verdieping en verbreding voor die geo-professionals die dat zoeken. Een stapje verder komen, handvatten krijgen voor de uitdagingen van nu en morgen, of gewoon meer weten van wat er achter die eenvoudige drieletterafkorting GIS schuilgaat? Dan is de Geo Academie de plek. In het centrum van geo-minded Nederland, op de unieke locatie GeoFort, is dit opleidingsinstituut gehuisvest. De wereld van XYZ vindt u terug in de kennis van de Geo Academie.

Geo verandert

Welke organisatie werkt nou niet met ruimtelijke informatie? De vraag is niet of geo-informatie gebruikt wordt, maar in hoeverre het bijdraagt aan de doelstellingen van de organisatie. Nu, maar vooral ook in de toekomst. In de informatiemaatschappij is inzet van ruimtelijke informatie regel, geen uitzondering.

De wereld verandert in rap tempo, de informatie over de wereld wellicht nog sneller. Er is een geweldige data-explosie aan de gang. Zaken die nog geen vijf jaar geleden aan de ‘happy few’ professionals waren voorbehouden, zijn nu gemeengoed op iedere mobiele telefoon. En om eens een concreet voorbeeld te nemen: iedereen is ervan overtuigd dat over vijf jaar 3D de standaard is voor het merendeel van de ruimtelijke informatie. Wie is zich op dit moment daarop aan het voorbereiden? Hoe krijgen we de noodzakelijke kennis bij de mensen die het moeten gaan doen? Daar liggen de uitdagingen van nu.

Ook voor zij-instromers

En er zijn gelukkig ook nieuwkomers. Vooral de zij-instromers in het vakgebied zijn echte aanwinsten. Zij brengen nieuwe ideeën in de wereld van geo-informatie. Zonder hun instroom geen vernieuwingen in het vakgebied. Niet alleen omdat er simpelweg te weinig geo-informatiespecialisten zijn, maar ook omdat ze andere inzichten meebrengen. De Geo Academie vindt het een eer om deze mensen te mogen helpen bij het vinden van hun weg binnen de geo-informatie. Afhankelijk van hun rol in de organisatie biedt de Geo Academie een opleiding om dit vakgebied te leren kennen. Want juist voor hen die de geo-informatie instromen zonder dat daarin een formele opleiding is gevolgd, biedt de Geo Academie meerwaarde.