Vakopleiding GIS: 20 november weer op GeoFort van start!

Deze opleiding biedt een brede GIS basis voor professionals die in hun werkomgeving met GIS te maken hebben gekregen, of dat juist in het kader van een nieuwe functie zouden willen. Juist nu is de tijd om dit te leren. Voorjaar 2020 zijn we voor het eerst met afstandsonderwijs gestart, in november willen we weer over op face-to-face onderwijs. En dan zijn we uiteraard weer op GeoFort te vinden.

Basisopleiding_GIS

Leerdoelen

Het belangrijkste leerdoel van deze opleiding GIS is om personen die met geo-informatie werken of dat juist willen gaan doen een stevige kennisbasis te geven. Hierdoor krijgt een deelnemer meer inzicht, waardoor zowel de kwaliteit van als het plezier in het werk flink verhoogd wordt. De ervaring leert ook dat de personen die deze opleiding hebben gedaan zich zekerder in hun werk voelen.

Deelnemers kunnen na het volgen van deze opleiding:

  • een ruimtelijk vraagstuk vertalen in een geo-informatie vraagstuk;
  • de hiervoor benodigde datasets noemen, vinden en gebruiken;
  • het vraagstuk met behulp van GIS zelfstandig oplossen;
  • de uitkomsten in de vorm van een kaart presenteren.

Daarnaast kunnen deelnemers:

  • het nationale geo-informatiebeleid op hoofdlijnen schetsen;
  • de impact op de eigen organisatie en daar aanwezige werkprocessen inschatten.

Ten slotte hebben de deelnemers inzicht in de ontwikkelingen in GIS, zoals daar zijn:

  • open standaarden en open source;
  • services en architectuur.

Voor wie?

Personen die met GIS (gaan) werken en behoefte hebben aan een stevige kennisbasis op het gebied van GIS. Primair is deze opleiding voor medewerkers die functioneren op MBO of HBO niveau.

Duur van de opleiding

De Vakopleiding GIS omvat 2 x 10 lesdagen: een vaste dag in de week, verdeeld in twee blokken: bij de start in de winter zijn beide blokken afgerond voor de zomervakantie, bij een start in maart/april is één blok voor en één blok na de zomervakantie. Daarnaast wordt er van de deelnemers verwacht dat ze zelfstandig of in werkgroepen nog ongeveer een dag per week aan de opdrachten besteden. De totale studiebelasting (voor beide blokken) is ongeveer 300 uur.

Dit jaar is gezien de omstandigheden deze opleiding gestart op afstand. Dat betekent een ander soort belasting gedurende de quarantaineperiode: op vrijdag is de ochtend voor de nieuwe lesstof, daarnaast wordt nog een dagdeel aan een project gewerkt. Als we in november weer op GeoFort starten, is in principe de vrijdag steeds voor de opleiding.

Startdata

De Vakopleiding GIS start weer op 20 november 2020, met als vaste lesdag de vrijdag.

Kosten en inschrijven

De kosten voor de Vakopleiding GIS bedragen voor het totaal 5500 euro (vroegboekprijs 5000 euro) of per blok 2750 euro (vroegboekprijs 2500) euro, BTW-vrij. Dit bedrag is inclusief alle lesmateriaal, gebruik computers en benodigde software (in overleg kan een laptop in bruikleen gegeven worden), lunches, koffie en thee. Vroegboekprijzen zijn geldig tot zes weken voor aanvang van de cursus.
Inschrijven voor de Vakpleiding GIS kan via het inschrijfformulier van de Geo Academie.