Summerschool 2017: Web- en Mapservices

Eind augustus organiseert de Geo Academie weer een summerschool: het thema is deze zomer web- en mapservices, en is bedoeld voor professionals die meer willen weten over het maken en beheren van geografische webservices. In de week van 28 augustus t/m 1 september leer je over OGC-compliant webservices, webcartografie, SLD’s, (vector)tiles en het gebruik van dit alles in webpagina’s en webapps, en ga je er natuurlijk ook mee aan de slag: aan het eind van deze week heb je een schat aan kennis én ervaring opgedaan op het gebied van webmaps.

OGC in a DayTools waarmee onder andere gewerkt wordt in deze week: GeoServer, MapServer, OpenLayers, Leaflet, GeoWebCache, MapProxy, etc… teveel om op te noemen. En natuurlijk hangt de gereedschapskeuze ook af van wat je ermee wil gaan doen, en wat je als standaardapplicaties op je werk al kan gebruiken. En natuurlijk ontbreekt het uitstapje naar de NeoGeografie (Carto, Mapbox, etc) niet!

Door wie?

De docenten Edward MacGillavry en Marco Duiker hebben samen een schat aan ervaring op het gebied van deze onderwerpen. Ze kunnen zowel beginner als vergevorderde een flinke stap verder brengen op het webgispad.

Startdata

Even een keer een week vol erin duiken om daarna precies te weten wát er kan, en hóe het kan? Je bent van harte welkom! Deze summerschool loopt van 28 augustus – 1 september en wordt uiteraard verzorgd op GeoFort. Dit garandeert een prettige omgeving met mogelijkheid tot lunchwandelingen over het forteiland, om de digitale wereld ook even van je af te kunnen zetten.

Kosten en inschrijven

Deelname aan deze summerschool kost 2800 euro (BTW vrij). Twee of meer deelnemers van een organisatie? Dan bedragen de kosten 2500 euro per persoon. Vroegboekers (aangemeld tot uiterlijk zes weken voor aanvangsdatum) betalen 2500 (respectievelijk 2250) euro. Inschrijven kan via het inschrijfformulier van de Geo Academie.